HTML

Én a választó

Politika kicsit magasabb szemszögből, avagy hogyan nézünk is ki mi a magasból

Friss topikok

Politikai befektetők

2012.03.13. 18:48 ember67

Oligarchák? Dehogyis, csak  Fideszbefektetők!

 Előre bocsátom, „egyik kutya, másik eb”! Az MSZP-SZDSZ komplette ugyanazt csinálta,  mint a FIDESZ. Egy alapvető különbséggel: legalább kussolt! Van az alapmondás: aljas, de legalább nem hülye! Ez sem jobb, mint az aljas és hülye is, csak nem annyira káros. Hát most nézzük napjaink aljas oldalát, hogy utána  megnézzük miért hülyék és hogyan lesz e kombináció páratlanul káros.

 Nagy divat oligarcházni, pedig ezen ködös fogalom sokkal egyszerűbb alaptétellel leírható: üzlet.

Az oligarcha a politikát üzletnek tekintő befektető, aki a megfelelő anyagi befektetésért (támogatásért) üzleti hasznot vár vissza.

Üzlet, méghozzá a legjobban jövedelmező, legjobb feltételekkel.

Az üzletnek három alapvető befolyásoló tényezője van: befektetés minimalizálás, kockázat minimalizálás, haszon maximálás.

 Befektetés minimalizálás:

Ilyen szempontból természetesen ellenzéki állapotban lévő párt a kívánatos, hiszen az nem fér hozzá (olyan mértékben) az állami pénzekhez, ezért kisebb összeggel is megvehető. Vezetőiben tombol a hatalomvágy és üzletileg hülyék. Ilyen szempontból a Fidesz ideális alany, hiszen egyszemélyi idolként Orbán Viktor személye kb 1,5 millió szavazót, esetenként 100.000 tüntetőt jelent. Választónként potom 10.000 Ft befektetéssel számolva is a csóró párt számára varázslatos, a befektetői csoport számára kezelhető 15 MILLIÁRDOS! befektetést jelent. Semmiség, csak hogy érezzük az összeg nagyságát: a péti nitrogénműveknek ennyi a FORGÓESZKÖZHITELE! Nevezzük céges hitelkártyának! Megjegyzés: épp ezt függesztette fel az OTP.

És ennyi pénzért MEGVEHETŐ egy párt, ha pedig nyer a választáson,-ezt 2006-tól elég jól meg lehetett jövendölni- és elég buták a politikusai ahhoz, hogy ne vegyék észre, akkor AZ EGÉSZ ORSZÁG!!!!!!!! Ha esetleg a befektetőnek bankja van, akkor ráadásul a betétesek pénzén hajtja végre a PÁRT ÉS ORSZÁGVÁSÁRLÁSI TRANZAKCIÓT!

 Kockázat minimalizálás:

A 2006 során kialakult helyzet, melyben az MSZP-SZDSZ koalíció elfogadottsága a lótetűével vetekedett, a FIDESZ választási győzelmét kb 99,999% környékére pozícionálta. A Fidesz akkor is győzött volna, ha Orbánt és Kövért inflagranti kapják Vonával, ahogy kell, kombinéban, tangában, vazelinnel, EU zászlós lepedőn. Na jó, akkor lehet, hogy nem lett volna kétharmad. Magyarul 2006 után nem épp üzleti vakmerőség volt a politikai rulettben a Fideszre tenni a pénzt. Miután hatalomra került a „fogadott ló”, pedig már nem is beszélhetünk kockázatról, hiszen mi nagyobb biztosíték kell, mint a törvényalkotó (parlament), törvény végrehajtó (kormány), és törvényességet ellenőrző (ügyészség, bíróság) szervek szolgai lekötelezettsége? Hol van itt már kockázat?” Mi kell? Törvény? Máris csináljuk, illetve tudod mit, hogy ne legyen vita, írd le Te, tisztelt vállalkozó!” „Baj van a lebonyolításban? Semmi gond, majd a rendőrségünk, vagy a mi bírónk és ügyészünk -kijelöljük melyik- lerendezi. Esetleg egy kis állami, politikai titulussal megoldjuk a „mentességet”, hogy ne is zavarhassanak.

Államhatalmi védelem- ki kívánhat több biztosítékot, hol van még az üzleti életben ilyen védelem?

 Nyereség maximálás:

Felső plafon a csillagos ég! Metrókocsik, föld, kaszinó, bank, MALÉV, BKV, MÁV, RÁBA, MOL részvény, MVM, erőművek, forint árfolyam játék, előtörlesztés, új biztosító(CIG), kórházak+ingatlanjaik, fociakadémiák, LEX törvények stb.

Nem tabu semmi, még a „stratégiai cégek” sem! Ugyan ki gondolta, hogy épp a Fidesz lesz, aki a BKV-t annyira hagyja meginogni, hogy „már csak a buszok privatizálása a megoldás”? Persze véletlen, hogy a Fidesz egyik leglelkesebb támogatója a buszgyártásban és busz üzemeltetésben érdekelt Széles Gábor. Vagy épp a MALÉV bedőlése –és még egy kis segítség, ugyanis úgy látszik nem volt elég- épp elegendő ahhoz, hogy bedőljön a Ferihegy Airport és holmi „vadbarom MSZP-s által aláírt szerződés értelmében” vissza kelljen venni, majd ismét –most már persze rendesen- kiadni! A „mieinknek”. Vagy épp „saját” biztosítónkkal (CIG) kötni kizárólagos szerződést minden állami ingatlanra. Ja persze különadó nélkül, mert támogatjuk a „mieink” biztosítóját. (Járai kötelességtudó extra alapkamat Zsigmond) Esetleg megvesz az állam egy Nevenincs-fiókhálózattalnemrendelkező-ajelenlegipénzpiacifolyamatokmiattértéktelen Bank-ot. Véletlenül pont Demján barátunk Sándortól. És a sor megy tovább…

 Hülyék? Hülyék!

Okos ember tudja meddig nyújtózkodhat és mennyit ér. Ezzel szemben az igazi üzletemberek felismerték, hogy jelenlegi politikai elitünk a „hatalomért semmi nem drága” buta mentalitásán túl nem látnak. Csak mostanában kezdenek rádöbbenni, hogy az üzlet mint fehér, mint legsötétebb, már-már a maffiát idéző fekete szintjén van egy minden másnál erősebb szabály, mely erkölcsöt, morált, jóérzést, becsületet felülír: AZ ADÓSSÁGOT MEG KELL ADNI!

Amíg az ilyen üzleteket önkormányzati szinten művelik 10-20 milliós nagyságrendben, addig csak sajnálni tudom Hódmezővásárhelyt (Lázár), Miskolcot (Káli), Esztergomot ( Meggyes) stb, gratulálok a gyönyörűen kövezett dísztereikhez, kívánok nekik szerencsét a helyrebillenéshez. Amikor viszont az egész országgal teszik több százmilliárdos tételben úgy, hogy az már az ország működését, életben maradását veszélyezteti és –tekintettel a törvényesség és a demokrácia ellenőrzési rutinjainak kiiktatására- mindent megtesznek, hogy ezen ne is lehessen változtatni, akkor végképp arra kell gondolnom, hogy olyanok, mint az egyszeri hülye paraszt, aki megette az aranytojást tojó tyúkot.

Már értem Orbán dakota indiánokhoz való vonzódásának gyökerét: ő is eladta magát és országát egy üveggolyóért.

S itt jutunk el napjaink „hülye politikusi” valóságához: kisstílű politikusaink ugyanabba a hibába estek bele, mint a 20-as évek olasz politikusai. Azt hitték, hogy ők használják fel a gazdasági maffiát saját céljaikhoz, holott épp fordítva: a maffia használja fel őket saját hatalma kiteljesítéséhez. Valódi hatalom, elvek, cselekvési szabadság nélkül a politikus csak ripacs, aki országa kárára van. Ezt megmutatta Gyurcsány gyengesége, aki képtelen volt a megfelelő időben elengedni a miniszterelnöki posztot.

 Orbán a rácsnak: szabad vagyok!

 Ha a 20 évvel ezelőtti Orbán Viktort hasonlítom a mostanihoz, csak sajnálni tudom szerencsétlent. Önmagához képest egy roncs ember. Magabiztossága pökhendiséggé, humora gúnnyá, elszántsága makacssággá korcsosult. Mozdulataiban, gesztusaiban látszik, hogy nem érzi jól magát, szenved, kínlódik, tehetetlen mint egy hálóba gabalyodott bogár. Nem érti hol romlott el a dolog, nem érti hol veszítette el az irányítást, nem érti „honnan fúj a szél”, „ki rángatja a zsinórokat”.  Ezt úgy hívják: lelkiismeret. Nem feltételezem, hogy becstelen, csak a legrosszabb kombinációja a hataloméhes embernek: buta és agresszív. Észre sem vette, hogy jégre vitték, pedig már seggre is esett. Már túllépett a csúsztatáson, a félreértésen. Már HAZUDNIA KELL! HAZUDNIA A PÁR ÉVVEL, PÁR HÓNAPPAL KORÁBBI ÖNMAGA ÁLTAL ORDÍTOTT MONDATAI MIATT!

Segítek: nézzen vissza saját átalakulására. Ment a feje után, mint az ökör és nem vette észre, hogy kik maradtak el tőle és kik csatlakoztak hozzá. Kik meneteltek eszmék mentén vállvetve Vele és kik tettek karikát az orrába, hogy röhögve irányítsák. Olyan mérvadó emberek tiszteletét, támogatását és tanácsait veszítette el, mint Fodor Gábor, Molnár Péter, Ungár Klára, Tölgyessy Péter, Kéri László, Göncz Árpád, Bod Péter Ákos, Sólyom László és olyan elveket veszített mint liberalizmus, demokrácia, konszenzus. Helyettük olyan –erkölcsileg felettébb kétséges- emberek veszik körül, dörgölőznek hozzá, mint Répássy, Lázár, Rogán, Pokorni, Csányi, Semjén, Demján, Simicskó, Nyerges és meghonosodott az autokrácia, intézményesült a parancsuralom, gyurmává lett az alkotmányosság, normává lett az „annyit érsz, amennyi pénzed van” elv, és folyamatos háborús retorikával igazolják a demokrácia háttérbe szorítását.

 MADARAT TOLLÁRÓL, EMBERT BARÁTJÁRÓL.

 Saját ikonjait segít eltörölni, mint alkotmány, törvény. Ez az új rendszer Őt is el fogja seperni ha nem lesz rá szüksége: ha kiesik mögüle a 1,5 millió szavazó. Már megcsapta a szele 2002-ben, ne nem tanult belőle, vagy csak képtelen már reálisan gondolni magára.

 Egy válasz van Orbánnak: Te magad romlottál el (meg)!

 Konklúzióként drága nagyapám mondása jut eszembe: aki pénzt fogad el a dugásért, ne csodálkozzon, ha kurvaként kezelik!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://enavalaszto.blog.hu/api/trackback/id/tr214314752

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kell nekünk magyar légitársaság? 2012.03.19. 08:51:16

2012 nagy események éve: Londonban olimpia lesz, a mozikban várva várt filmek kerülnek bemutatásra, talán egy népszavazás is összejön. Mit hagytam ki? Ja igen, a MALÉV megszűnt létezni.Megy a jajgatás a médiában; újság cikkek és Facebook oldalak gyászo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása